Nieuwbouw DSV

Dag- en nachtopvang Breda

20220921_152551.jpg
Opdrachtgever: Gemeente
Opgeleverd: Medio 2022
Grootte: 3.760 m2
Bekijk alle foto's

Over het project

Het pand, dat voorheen bekend stond als dag- en nachtopvang ‘t IJ, van de doorstroomvoorziening (DSV) was hard toe aan vernieuwing. Het voormalige gebouw was verouderd en de technische staat matig. Ook de inrichting sloot niet meer aan bij de wijze waarop dak- en thuislozen het beste ondersteund kunnen worden. De oude voorziening paste niet meer bij de bewoners. En dat is iets wat de gemeeente natuurlijk wel wenst. Daarom is er gekozen voor nieuwbouw.

In de toekomst zullen thuis- en daklozen niet meer op stapelbedden in een slaapzaal slapen, maar in kamers van één of twee personen. Hierdoor is er meer rust en ruimte voor iedereen, waardoor mensen beter op kracht kunnen komen en sneller stappen kunnen zetten naar herstel. Net als in de oude situatie is er in de reguliere opvangruimte voor 40 mensen en zijn voor de winteropvang 20 plekken beschikbaar. In het ontwerpproces zijn de medewerkers van de DSV intensief betrokken. Ook de cliëntenraad heeft meegedacht over het ontwerp.

In de doorstroomvoorziening worden per jaar zo’n 200 tot 250 mensen opgevangen. Halverwege 2022 wordt het nieuwe pand in gebruik genomen. Buster Bouwcontrol is betrokkken als adviseur tijdens de ontwerpfase en voert de directie tijdens de uitvoering.

Dit wil je gezien hebben

We laten u graag zien hoe een project tot resultaat gekomen is door middel van foto's video's.

Samen de mogelijkheden bespreken?

Jimmy bespreekt het graag met u.

jimmynieuw.jpg